“Elbasani – Traditë në Arsim”

Hovi popullor i elbasanasve për çlirim dhe arsim shqip, i përkrahur nga të gjitha shtresat sociale të kohës do të arrinte pikun e vet me caktimin dhe zhvillimin e Kongresit të Elbasanit më datë 2-9 shtator 1908. Qyteti i Elbasanit

Kongresi i Elbasanit

Në qytetin e Elbasanit u zhvillua një ngjarje e shënuar në historinë e arsimit, shkollës

Qyteti

A e Dini Se …

Elbasani është ndoshta i vetmi qytet, emri i të cilit është shkruar në pllaka guri? Asnjë mëdyshje, asnjë interpretim, kundërshtim ose hamendësim ...

AKULLORJA DHE MALI ME GROPA

Thirrjet e tyre nëpër rrugë: - Hajde, dondurma kajmak … (akullore me krem – ice cream, angl.) krijonin mundësinë që të dilnin për pak

Teatri i Elbasanit

Elbasani kishte krijuar teatrin e tij që në 10-vjeçarin e parë të shekullit XX dhe, deri në vitin 1944 kishte shfaqur për shikuesit 64

Shatërvanët e Elbasanit

Në të trija nyjet më të fuqishme të Pazarit të Elbasanit, ishin ndërtuar shatërvanë me ujë të rrjedhshëm (Qoshja, Bezisteni dhe Tabakët). Tregtarët dhe

Tradita

Rrapi i Vojvodës

Shënonte skajin lindor të qytetit të Elbasanit dhe ndodhet ende sot midis

Portrete

Xhet Bebeti (1900 – 1939)

emi mësuar, që kur përmenden krijuesit e kangës qytetare elbasanase, përnjëherësh na shkon mendja te Isuf

263 pamje

SOTIR KOLEA

E pamundur të shkruash për Elbasanin dhe personalitetet e tij mendjendritur, pa përmendur Sotir Kolean. Vërtet

542 pamje

ISUF MYZYRI 1881 – 1956

Mbetet padyshim një nga krijuesit më të veçantë të këngës qytetare elbasanase, jo vetëm për faktin

928 pamje
RSS
Ndiq me Email
Share