“Elbasani – Traditë në Arsim”

Hovi popullor i elbasanasve për çlirim dhe arsim shqip, i përkrahur nga të gjitha shtresat sociale të kohës do të arrinte pikun e vet me caktimin dhe zhvillimin e Kongresit të Elbasanit më datë 2-9 shtator 1908. Qyteti i Elbasanit

Kongresi i Elbasanit

Në qytetin e Elbasanit u zhvillua një ngjarje e shënuar në historinë e arsimit, shkollës

Qyteti

Viti i Parë Mësimor i Normales

Ashtu siç ishte parashikuar në Kongresin e Elbasanit (Shtator 1909), që në vitin e parë akademik në Normalen e Elbasanit (Dhjetor 1909) u regjistruan

Bakalli

Bakall quhej shitësi me pakicë në dyqan, i sendeve ushqimore dhe veçanërisht i frutave dhe perimeve. Nuk ia di prejardhjen kësaj fjale, por Google

Nuk Shet Qosja, Por Qoshja

Ende sot, ne e quajmë këtë vend: Qoshja, toponim i kahmotshëm, por që sot i thonë "Rrethrrotullimi "1 Maj" në Elbasan. Qoshja - bashkë

Tradita

Studentë Elbasanas që Kanë Mbaruar “Robert College” në Stamboll

///

“Robert College” e ka nisur jetën akademike në lagjen e pasur të quajtur Bebek në Stamboll më 2 Prill 1862. Drejtues fillestar i kësaj shkolle ishte Dr. Cyrus Hamlin. Në këtë ndërmarrje arsimore ai pati mbështetjen materiale të biznesmenit njujorkez Christofer Rhinelander Robert, ndihmën e pakufishme të Bordit të Misioneve Protestante Amerikane, si dhe përkrahjen zyrtare të ministrit osman të

Read More »

Bakalli

Bakall quhej shitësi me pakicë në dyqan, i sendeve ushqimore dhe veçanërisht

Portrete

Lef Nosi

Lef Nosi ishte profili i kombit shqiptar në miniaturë: paqësor, dashamirës, punëtor, konservator dhe zotërues i

354 pamje

Sami Domni

Ka lindur në vitin 1942 nga një familje tregtare elbasanase. Edhe pse doli në pension, për

607 pamje
RSS
Ndiq me Email
Share