/

Ullishta e Elbasanit

Ullishta e qytetit të Elbasanit lartësohet në kodrat që ndodhen në veri të qytetit e qëndron përmbi të, si një vetullore magjepëse. Në këtë ullishtë janë mbjellë në kohë të papërcaktuar dhe, në reliev kodrinor, rreth njëqind mijë rrënjë ullinj që zënë

/

Mbi Këngët Tona Qytetare

Janë të rrallë ata këngëtarë, që i këndojnë me tekste origjinale këngët tona dhe, i cilësojnë autorin dhe qytetin e origjinës, Elbasanin. Në shumicën e këngëve tona, përmenden personazhe dhe emërvende, që kanë lidhje vetëm me Elbasanin.

/

Shpella e Mytjes ose Shpella që nuk “Duron” Mallkime

Përtej legjendës, shpella në fjalë është e frikshme, drithëruese, me hyrje të ngushtë në formë harku dhe me pjerrësi për poshtë. Guva, në brendësi të saj është e mbushur me stalagmite me forma të çuditshme, kolona dhe silueta të përdredhura, të shpërndara

//

Koncert i “Bashkimi” Elbasanas

Me rastin e 25-vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë (1937), një orkestrinë elbasanase e Shoqërisë “Bashkimi”, përshëndeti publikun në Tiranë me disa pjesë muzikore, vendase dhe të huaja.

//

Ura me Kamare (Ura e gurtë)

Ndodhet pranë fshatit Mirakë, përgjatë rrugës automobilistike Elbasan – Librazhd. Nuk ka datë ndërtimi dhe as cilët ishin ata që e ndërtuan, por hamendësohet të kenë qenë esnafët elbasanas që e mundësuan ngritjen e saj.